Естествените вещества в мангото помагат за предотвратяването на заразяване с инфекцията листериоза, с която човек може да се зарази чрез храни от животински произход и зеленчуци, откриха канадски учени от Университета Алберта.
Фенолните чисти съединения танин, извлечени от мангото, а също открити в семките на гроздето, блокират различните патогенни щамове на бактериите, включително и листерията, потенциално опасна бактерия, заразяваща месото. Именно заради заразени продукти с тази бактерия през миналата година в Канада беше регистрирана епидемия от листериоза, която отне живота на 21 души. Мангото е на пето място в света по отглеждане сред основните плодови култури в земеделието. Канадските специалисти смятат, че мангото може да се използва широко за разработването на лекарства за борба с листериозата. /БГНЕС
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Comments (0)
Публикуване на коментар